Kunstig intelligens i musikkens verden
Kunstig intelligens kommer til at påvirke vores hverdag generelt i fremtiden, og dette gælder også, når det kommer til musikkens verden. Sidste år kunne vi høre om, hvordan kunstig intelligens var med til at udvikle sange. Blandt andet fik Botnik Studios hjælp af kunstig intelligens til at udvikle sangen “I Don’t Want To Be There” på baggrund af algoritmer fra albummet “Is This It” af The Strokes.
Der findes også allerede teknologi, som selv kan skrive og indspille sange, hvilket både er interessant og skræmmende på samme tid. Den elektroniske artist Ash Koosha har for eksempel brugt Yona-teknologien til at skrive og indspille sangen “Oblivious”.
Generelt, når det kommer til kunstig intelligens og musik, behøver sangskriverne måske ikke at frygte for deres job endnu. Typisk er der ikke tale om sange af høj kvalitet, og i tilfælde som fx “I Don’t Want To Be There” bliver der ofte også diskuteret, hvor meget sangen skiller sig ud fra originalen af The Strokes. Derfor kan vinderen af den næste Grammy Award nok ikke blive komponeret udelukkende af kunstig intelligens, men det kan sikkert sagtens være med til at give en hjælpende hånd.