Begynd at synge

Fordele ved at synge

Det er sundt, sjovt og godt at synge. Du har sikkert oplevet før, at du bliver helt glad i låget af at synge, og det er ikke helt tilfældigt. I denne artikel kan du læse om, hvorfor det er sundt at synge.

Sang frigiver velværehormoner

At synge er først og fremmest positivt for kroppen, da det er med til at frigive endorfiner, som er kendt som værende velværehormoner. Det kan sammenlignes med den samme fornemmelse, som hvis du fx dyrker sport. I forbindelse med begge aktiviteter trækker du vejret helt dybt ned i maven, og det har altså en positiv effekt for dig.

Sang flytter fokus

En anden årsag, til at sang er positivt for dig, er, at det flytter dit fokus fra at tænke på negative ting eller andre handlinger som fx at græde. Når du synger, vælger du pudsigt nok at trykke på “play” for de gode ting og sætte bekymringerne på pause.

Voksne bliver ofte opfordret til at give den fuld gas med at synge i badet, da vi ofte opnår den bedste syngeoplevelse, når vi tror, at ingen andre kan høre vores skønsang. Men sang er ikke kun positivt i badet. Når det kommer til de mindste sjæle, bliver der ofte fokuseret på at benytte sang som et redskab til, at børn kan udvikle sprog og motorik, mens de skaber sociale forbindelser med den let tilgængelig udtryksform. Hvert år bliver der blandt andet afholdt en Små Synger Sammen dag, hvor mere end 40.000 børn synger sammen i de danske biblioteker, kulturhuse og institutioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe