Begynd at synge

Hvad vil det sige at være tonedøv?

Hvis du er tonedøv, kan du muligvis give dine forældre skylden, da det hele ligger i generne. I denne artikel kan du læse om, hvad det vil sige at være tonedøv.

Det hele er forbundet med dit gehør

Når det kommer til tonedøvhed, handler det om folks gehør, hvilket dækker over, hvordan fx musikere lytter til tonerne i forhold til hinanden. Når det kommer til gehør, handler det om at afkode hver enkelt tone samt om at lytte til sammenhængen i musikken.

Forskere har testet enæggede og tveæggede tvillinger for at vurdere, hvor stor indflydelse vores gener har på, hvorvidt vi er tonedøve eller ej. Her fandt forskerne ud af, at enæggede tvillinger havde stort set et ens genhør, mens tveæggede tvillinger havde to forskellige former for gehør, og derfor kunne forskerne konkludere, at dine gener spiller en afgørende rolle for, hvor musikalsk du er.

Derfor kan du, som er tonedøv, måske ånde lettet op, nu hvor du har en forklaring på dine manglende musikalske egenskaber. Desværre kan du ikke komme langt med denne information, da de færreste kan træne sit gehør op, men nu ved du i det mindste hvorfor landet ligger, som det gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe