Fremtiden for musik

Virtual Reality i musikkens verden

Vi har skrevet om hologram koncerter her på siden, men har du også hørt om VR-koncerter? I denne artikel kan du læse om fænomenet og blive klogere på, om der er tale om fremtiden inden for musikkens verden.

Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) dækker over fænomenet virtuel realitet. Her kan folk leve sig ind i andre verdenen ved at placere et par VR-briller over øjnene, og disse briller kan være med til at skabe koncertoplevelser, som er langt fra den almindelige koncertoplevelse.

Takket været Virtual Reality kan du faktisk komme helt op på scenen og opleve musikken fra fem forskellige kanaler – sang, guitar, bas, keyboard og trommer. Faktisk behøver du ikke engang at være blandt publikum for at kunne føle, at du er tættere på scenekanten end nogensinde før.

Tag med NOAH med i Koncerthuset

Flere artister fra både ind- og udland har allerede designet VR-oplevelser til deres koncerter. Blandt andet kunne fans komme med bag scenen, da den danske kunstner NOAH optrådte i Koncerthuset I København. Her kunne fans takket været en VR-brille få den fulde 360 graders oplevelse af at være helt tæt på, da Troels Gustavsen sang store hits som “Alt Er Forbi”.

Det bliver ikke bedre end den ægte vare

De fleste kan blive enige om at der er tale om en spændende ny oplevelse, som er et godt alternativ, hvis man ikke har råd til at betale for en billet, der sikrer adgang til koncerten. På samme tid kan de fleste også blive enige om at VR-koncerter aldrig vil kunne erstatte den fysiske oplevelse af at stå blandt publikum. Men det er et spændende fænomen, som uden tvivl vil fortsætte sin hastige udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe