Fremtiden for musik

Syng med et band

Er du glad for at synge, og vil du gerne ud at bruge din stemme til koncerter, så kan du finde et band, hvor du kan leve drømmen ud. Nogle bands efterlyser en eller flere gode sangere, og dem kan du kontakte. Du kan også beslutte dig for selv at samle et band, hvis du kender nogle gode musikere.

Solist eller korsanger

Er du en dygtig solist, som kan være frontfigur i et band ligesom Sanne Salomonsen og levere varen eller ligefrem noget ekstraordinært? Som solist skal du kunne lide at være i fokus og stå forrest i spotlightet, men det er også en fed oplevelse, hvis man trives med det. Det kan også være, at du foretrækker at være korsanger og stå lidt i baggrunden på scenen sammen med en eller flere andre korsangere. Som korsanger kan du bidrage med det ekstra som gør, at et nummer får vinger. I Danmark er Hanne Boel en af de sangere, der først var en dygtig korsanger og efterfølgende fik stor succes som solist.

Der skal øves, før der kan optrædes

Sammen med dit band skal du øve dig. Det er svært at sige, hvor lang tid man skal øve sig, før det kommer til at lyde rigtig godt, men det kan tage mange måneder. I skal selvfølgelig først og fremmest have jeres instrumenter, mikrofoner og forstærkere i øvelokalet, men det er også vigtigt at have et hjørne, hvor I kan slappe af, sidde i en sofa, og I kan fx købe en af de smarte smarte løbere, som skaber hygge. Som band kan I spille jeres egen originale musik eller I kan være et kopiband, som spiller andres sange. Hvis man laver coverversioner af andres musik, så skal man være god til at fortolke, og du kan som sanger finde inspiration ved at se tv-programmet Toppen af poppen, hvor forskellige sangere og musikere spiller og synger hinandens musik. Som medlemmer af et band skal I både kunne give hinanden konstruktiv kritik og bakke op om hinanden, så I sammen bliver bedre. Der er også et dejligt socialt fælleskab forbundet med at være et band.

Koncerter landet over

Er I klar til at spille jeres første koncert? Så skal I bookes til et spillested, en festival eller et privat arrangement. Det er spændende, sjovt og lærerigt at komme ud og synge og spille til koncerter, for publikum er forskelligt, og derfor er oplevelsen forskellig hver gang. Du får brugt din stemme, uanset hvilken genre du synger i, og det er sjovt at fyre den af sammen med bandet. De fleste bands har en levetid, og så stopper de med at give koncerter. Men Malurt: https://www.berlingske.dk/nyheder/dansk-rockband-overrasker-publikum-gendannet-efter-35-aar er et af de bands, som i 2019 overraskede med en gendannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe