Fremtiden for musik

Lad dig rive med af tonerne fra Glee

Den amerikanske tv-serie “Glee” havde premiere på Fox-netværket i USA den 19. maj 2009, og forløber over 6 sæsoner. Sidste episode af denne sjove og dramatiske musical-serie blev sendt den 20. marts 2015, men serien kan stadig ses på eksempelvis Netflix.

Hvad er Glee?

Glee er en klub, kaldet New Directions, på William McKinley High School, med karakterer, der næsten ikke kan være mere forskellige. De deler dog alle samme passion for sang og performance, og de konkurrerer mod andre skolekor. Foruden medlemmernes drømme inden for musikken og dansens verden, støder de alle også ind i de almindelige teenageproblemer, man oplever på gymnasiet. Serien kommer omkring mange emner, og særligt sociale problemer, seksualitet, forhold, race og samarbejde er i fokus. Serien omfavner især forskellighed og optimisme, som afspejles i Glee-klubbens diverse medlemmer.

Sang er i højsædet

Selvom serien får bearbejdet mange problemstillinger, er musikken altid i højsædet, og klubbens medlemmer synger covers af både nyere og ældre musiknumre. De sætter hver især deres præg på de forskellige sange, og som musikinteresseret vil man helt sikkert blive inspireret af deres fortolkninger og udgaver. Især hovedpersonerne Rachel, Kurt, Finn, Santana, Mercedes og deres underviser, Will, vil helt sikkert inspirere dig med deres fantastiske stemmer.

En blanding af nyt og gammelt

Valget af sange er taget med formålet om, at der skulle være noget for alle i alle episoder. Nogle episoder fokuserer på en enkelt kunstner, Glee-medlemmerne er blevet bedt om at arbejde med, mens andre episoder er med en blanding af forskellige kunstnere. Som serien skrider frem, er der dog også et par originale sange iblandt. Showets 754 sange har ført til en kommerciel succes, da de kan købes digitalt, og serien har modtaget utallige priser og nomineringer.

Glee har musik for enhver smag, og de fleste seere kan nok ikke benægte at have sunget med på en sang eller to hjemme fra stuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe