Fremtiden for musik

Fremtiden for vinylpladen

Ligesom at vi troede, at vinylpladen hørte til fortiden, kom den tilbage i århundredes comeback. Da CD’en kom på banen omkring år 2000, troede de fleste, at vinylpladen var på vej væk, og sådan så det også ud i en længere periode. Men i 2016 kunne vi læse om, at omsætningen af vinyl var steget med intet mindre end 1724 procent i perioden mellem 2000 og 2014.

Derfor er vinylpladen populær den dag i dag

Man kan nærmest sige, at det er forkert at sammenligne streaming og vinyl, da det er gået hen og blevet til to vidt forskellige fænomener. Streaming hjælper os med konstant at opdage nye kunstnere og lytte til sange, som vi sikkert ikke ville have opdaget uden musikstreaming.

Når det kommer til vinylplader vælger vi oftest at købe en fysisk plade, fordi vi allerede har et bånd til den musik, og det at have musikken i fysisk form vil motivere os til at afspille den igen og igen.

Det ville svare til at sammenligne e-bøger og bøger i papirform eller digitale spil til fx PlayStation sammenlignet med spillene, som vi køber i den lokale gaming butik. Der er ikke tale om kapløb, hvor den ene eller anden part skal vinde, men i stedet tale om parløb, som kører side om side.

Vinyl handler om en samlet oplevelse

At sætte en vinylplade i pladeafspilleren eller at sætte sig ned og læse en god bog i papirform handler begge om at købe en samlet oplevelse. Det er uden tvivl en mere social oplevelse, hvor de fleste taler med folk for at få anbefalinger til, hvilken vinylplade de skal investere i, og derfor kan det ikke kun resultere i et godt køb, men måske også være med til at danne venskaber.

Sidst, men ikke mindst, vil mange også argumentere for, at musik i vinylform bare lyder bedre end MP3-filer. Der er endda noget charmerende, når pladen skranter en smule i afspilleren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe