Teknologi

Historien bag de transporterbare musikanlæg

Sony stod bag det første transporterbare musikanlæg, da de introducerede Walkman D i 1979. Sony er den eneste producent, som har givet sit transporterbare musikanlæg navnet Walkman, men typisk kalder folk kassettebåndoptagere for en Walkman.

Netop kassettebåndoptageren blev opfundet af den hollandske elektronik-fabrikant Phillips i 1963. Forskellen på Phillips’ opfindelse og Walkmanen lå i, at de første kassebåndoptagere var stationære apparater, som skulle sidde i en stikkontakt for at kunne virke. Derfor anerkendes Sony som opfinderen af det første bærbare musikanlæg, som altså gav den almene befolkning mulighed for at lytte til musik hvor som helst.

Den dag i dag bygger Sony stadigvæk videre på Walkman serien ved at lancere nye produkter løbende. I dag er der dog tale om et moderne bærbart musikanlæg, hvor brugere kan hente musik via Google Play og opbevare sangene i digital form på enheden.

Dog er der tale om et produkt i den dyre ende af prisklassen, som mest af alt henvender sig til de nostalgiske individer, der er loyale over for Sonys Walkman. De fleste vælger at lytte til musik på deres Smartphone, som kan være mere praktisk, selvom Sonys Walkman er kommet langt fra det oprindelige design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe