Teknologi

Hvorfor er Beats så populære?

I 2014 købte Apple Beats Electronics for mere end 3 milliarder dollars, men hvordan kan det være, at tech giganten gav så mange penge for firmaet, som især er kendt for sine høretelefoner “Beats by Dr. Dre?”

Beats Electronics fokuserer primært på tre ting: musikstreamingtjenesten Beats Music, musiksoftwaren Beats Audio og de førnævnte høretelefoner. Det hele startede med Jimmy Iovine, som sammen med musikproduceren Dr. Dre skabte Beats. Iovine havde et nært venskab med Apple-stifteren Steve Jobs, og selv om handlen gik igennem i 2014, så startede det hele i starten af 2000’erne.

Først og fremmest spillede Iovine en central rolle, da Apple forhandlede med musikbranchen om at få lov til at sælge sange i digital form til så lidt som 1 dollar stykket. I samme tidsperiode gik Iovine i gang med at forhandle med Apple om et samarbejde med Beats, men der skulle altså gå mere end ti år, før handlen kom på plads.

Beats Electronics produkter bliver ofte kritiseret for at fokusere på design fremfor kvalitet og funktion. Dette har virksomheden valgt at kæmpe imod ved at lancere Netflix dokumentaren “The Defiant Ones”, hvor du kan lære om, hvilke tanker Dr. Dre og Jimmy Iovine gjorde sig i forbindelse med skabelsen af brandet. Der er tale om en interessant dokumentarfilm for musikinteresserede, og det er ikke bare noget, vi siger. Filmen vandt prisen for “Best Music Film” ved Grammy Awards i 2017, og den blev også nomineret til fem Emmy Awards.

I sidste ende er der måske ikke tale om de bedste høretelefoner i verden, men man kan ikke komme udenom, at både Iovine og Dr. Dre er to garvede mænd i branchen, og derfor er høretelefonerne stadigvæk et godt valg, hvis du går op i design og kvalitet og er villig til at betale lidt mere end normalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe