Teknologi

Den elektriske guitars udvikling

Der er ofte flere bud på, hvem der har opfundet hvad, og det gælder også den elektriske guitar. Det siges at Adolf Rickenbacker, George Beauchamp og Paul Berth opfandt den elektriske guitar i 1931. Dog anerkender mange andre Les Paul for at komme op med ideen om en elektrisk guitar. Dette skyldes, at Les Paul kom op med en mere gennemarbejdet og bedre elguitar sammenlignet med de tidligere udgaver, men sådan er det jo ofte med opfindelser.

Det står mere klart, hvem der brugte den første elguitar, og her er der tale om Charlie Christian, som spillede for den amerikanske orkesterleder Benny Goodman. Dette foregik i 1939, da Christian koblede en mikrofon til guitaren, så audioen kom ud igennem forstærkeren. Allerede før da havde den første dansker indspillet den første sang af en dansk artist med elektrisk guitar. Her er der tale om Kai Ewans, som indspillede sangen “On the silver sands of Waikiki” med en Tone X 5036 mate. 606 elguitar i 1937.

Verden er kommet langt fra, da diverse opfindere dystede om at være den første med ideen om elguitaren. I forbindelse med Roskilde Festival tilbage i 2014 kunne besøgende bygge sin egen elguitar i Maker Space.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ashe